apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Het lichaam is wijs

Het lichaam is wijs.
De lichaamstaal van je partner doet zijn boekje open nog voor hij het zelf beseft.

Vaak zelfs zonder dat hij het beseft!
Leuk, toch?
lichaamstaal
Menig vrouw zou wel eens in hoofd willen kruipen van die zwijgzame man tegenover haar.
Wat zou hij denken?
Vindt hij mij aantrekkelijk?
Wat betekent die blik?
Wat wil hij nu eigenlijk?

Kijk eens goed. Want waar zijn woorden zwijgen, spreekt zijn lichaam.
Een mens heeft geen enkele controle over zijn subtiele expressies.Soms slechts een fractie van een moment tonen onze ogen, lippen of uitdrukking hoe we ons voelen. Uit de lichaaamstaal is best makkelijk te leren hoe je die emoties kan aflezen van het gezicht van je gesprekspartner. Natuurlijk is het nooit een zwart-wit-verhaal, maar heel eenvoudige, onbewuste signalen kunnen je vertellen of hij een partij voor je is, of niet.


Een aantal signalen spreken letterlijk boekdelen. Een open of gesloten mond is de directe vertaling van zijn mentale houding. Houdt hij de lippen stijf op elkaar? Dat zegt evenveel als gekruiste ledematen : hij sluit af. Dezelfde leesbaarheid geldt wanneer hij met zijn bovenlichaam de hele tijd naar achteren leunt, als jullie tegenover elkaar zitten. Hij zoekt geen toenadering.

Lichaamstaal: de ogen, spiegel van de ziel
Kijk hem in de ogen. Zijn pupillen vertellen wat hij voelt. Grote pupillen verraden een staat van opwinding en interesse, terwijl kleine pupillen eerder duiden op ongemak. Als hij lacht, lachen zijn ogen dan mee? Ons kijken toont wat we willen zien. Zoekt hij je oprecht te kennen, dan zal hij je vaak in de ogen kijken. Houdt hij daarbij ook nog eens zijn hoofd schuin, dan weet je wel zeker : hij vindt je leuk!


Volg zijn blik. Staart hij eerder naar de plek tussen je ogen en je neus of gaan zijn ogen verder naar onderen? Dat laatste is een goed teken. Het betekent dat hij jou ‘meer dan gewoon’ interessant vindt. De richting van zijn hele lichaam zegt alles over de richting van zijn gedachten. Wijzen zijn borst en schouders in een andere richting dan de jouwe? Dan weet je meteen dat hij met zijn aandacht ergens anders heen wil.


Spiegelt of kopieert hij jouw lichaamshouding? Dat toont zijn interesse. Hij kan het niet helpen. Onbewust zorgen de spiegelneuronen ervoor dat we beweging, houding en zelfs emoties worden nagebootst in het brein. Het voelt ook erg goed, niet? Je kan het ook zelf makkelijk aanwenden. Het schept een subtiele verbinding. Mensen vinden het nu eenmaal erg aangenaam om gespiegeld te worden.


Wees op je hoede voor de taal zijn handen.
Die zijn een van de belangrijk onderdeel van de lichaamstaal.
Raakt hij vaak zijn gezicht of nek aan tijdens het vertellen, dan is het waarschijnlijk dat hij niet oprecht spreekt. Of hij is erg verlegen, natuurlijk. Iemand die zijn handpalmen over elkaar wrijft toont positieve verwachtingen. Hij heeft ergens zin in. Nog zo’n positief signaal zijn handpalmen die naar boven gericht zijn, met de vingers licht gespreid.

Zijn aanraking zegt alles.
Het is de fysieke uitdrukking van het zoeken naar verbinding. En dus ook de minst onbewuste. Er zijn net zoveel verschillende soorten aanrakingen als er gevoelens bestaan ; eindeloos. Aanraking als groet, als vraag om aandacht, affectieve aanrakingen, expressieve, sussende, speelse, amicale, enzovoort.

In eerste instantie raken mannen de ander veelal aan op plekken als de elleboog, de zij en de schouder. Plekken die ver weg blijven van intieme of seksuele zones. Dat schept een eerste, kortstondige band.

Jou toucheren is zijn beste toenaderingspoging – hij raakt subtiel je hand of jouw knie met de zijne. Hier heeft hij nog steeds een weg terug. Hij wacht op jouw reactie.

Iemand die je leuk vindt, bedenkt allerlei excuses om je aan te raken. Denk maar aan het vergelijken van de grootte van elkaars handen. Echt plezant wordt het natuurlijk met meer plagerige aanrakingen. Registreer de lichaamstaal en reageer – speel!
Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen