apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Blijf je vrienden

Soms lijkt het aan het eind van een relatie een bemoedigend idee om vrienden te blijven, zeker als je veel energie in de relatie hebt gestopt maar het toch niet heeft mogen baten.

Op een bepaalde manier blijf je van je ex-partner houden, waarom dan geen vriendschapsrelatie onderhouden? Het ligt niet zo eenvoudig natuurlijk.
Vrienden zijn met je ex is in de meeste gevallen problematisch. De relatie is zelden evenwichtig. De ene verwijt de andere nog voor de breuk, de ene hoopt zo hard dat het weer goedkomt, de andere blijft gewoon uit medelijden vrienden, etc.

Stel, na een tijdje krijg je een nieuwe partner. Wat als die nog steeds bevriend is met zijn/haar ex? Of stel dat jij nog bevriend bent ermee, hoe reageert je nieuwe partner dan?

Er zijn verschillende mogelijkheden.
Veel mensen zien hier geen graten in, zolang men de nieuwe partner maar boven de ex verkiest.


Als je ex je bijvoorbeeld tien keer op een dag belt, en je ziet dat je nieuwe liefde het er moeilijk mee heeft, neem dan even niet meer op.
Er zijn grenzen.

Je kunt het ook helemaal positief bekijken en het als een prima teken zien dat je nieuwe partner goed blijft omgaan met zijn/haar ex. Dat betekent dat je nieuwe partner investeert in relaties, dat er vriendschap overblijft, ook al is de liefde dan gedaan. Als nieuwe partner merk je trouwens al snel of de vriendschap gezond is of niet.

Het kan je ook helemaal niks uitmaken, misschien beschouw je ex-partners wel gewoon als ‘gewone’ vrienden, dat kan ook.

Het kan natuurlijk ook minder positief.
Een groot aantal mensen gaat zich toch onzeker voelen als de nieuwe partner nog steeds vriendschappelijk met de ex omgaat. Gedachten als ‘hij/zij is nog niet helemaal over hem/haar heen’ of ‘misschien verleidt die ex hem/haar wel weer’ kunnen dan door je hoofd spoken.
Natuurlijk zijn er ook mensen die er helemaal niet mee om kunnen en hun nieuwe partner verplichten om te kiezen: ‘het is de ex of ik!’

Best is om dit soort situaties aftastend aan te pakken. Beide partijen moeten rekening met elkaar houden. Ben je nog bevriend met je ex, dan kun je misschien een stapje terugzetten in die vriendschap. Je ex kan het daar moeilijk mee hebben, maar ergens zal hij/zij het ook wel begrijpen. De nieuwe partner moet ook leren wat begrip op te brengen voor de situatie. Het zal namelijk snel blijken of die vriendschap oké is of niet, en dan kan er nog actie worden ondernomen.
Praat ook open en duidelijk over alles, toon dat je niks te verbergen hebt, wees duidelijk en stel je grenzen.Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen