apart tesamen
Tesamen
 
HOME

RELATIES

FUN

DATEN

REIZEN

COACHING

COLUMN

BUDGET

ZEKERHEID
  Coach Nicole       Workshop       Advies    

Angst is nergens voor nodig

Leg je moeilijk contact met anderen? Sommige mensen lijken het met de genen te hebben meegekregen, hun vlotheid, hun manier van praten, ze lijken zo onverschrokken.

Heb je het zelf moeilijk met sociale contacten dan kun je daaraan werken, het is een kwestie van oefenen.

Sociaal zijn kan helpen in de zoektocht naar een partner. Daarom enkele tips.
Verlegenheid is nergens voor nodig
Weet je nog toen je klein was?

Dan liep je wellicht snel op andere kinderen af, legde je makkelijker contacten. Naarmate we ouder worden wordt dit moeilijker.

Als tiener kun je al heel verlegen en onzeker worden, zeker als er verliefdheid in het spel is.

Als volwassene is de spontaniteit soms ver te zoeken. Je denkt wel drie keer na voor je op een onbekende afstapt.

Vind je de persoon in kwestie ook nog eens aantrekkelijk, dan wordt het ng moeilijker. Je gaat meteen over alles denken wat mis kan lopen, je ziet allerlei rampscenarios opdoemen en voor je het weet heb je de kans laten schieten. Denk er op zon moment aan dat andere mensen - ook al lijkt het soms niet zo - ook met verlegenheid en schroom te kampen hebben.

Ze kunnen het dikwijls gewoon goed verbergen. Misschien durft hij/zij ook niet op je af te stappen, omdat hij-zij ook angst heeft of verlegen is. Denk eraan dat je eigenlijk niks te verliezen hebt. Als je je over je angst heen zet zul je ook merken dat je positieve reacties zult krijgen.

Heb meer vertrouwen in jezelf
Je kent ze wel, die zelfverzekerde mensen die zonder angst op iemand af stappen en er helemaal geen rekening mee lijken te houden om afgewimpeld te worden. Wees gerust, ook zij krijgen wel eens de deur in hun gezicht. Denk eraan dat iedereen zijn/haar sterke en zwakke kanten heeft.

Zelfs de meest aantrekkelijke persoon zal op bepaalde vlakken onzeker zijn en zijn/haar eigenaardigheden hebben. Hou dit in gedachten en je zult merken dat het makkelijker wordt om mensen te benaderen. Wees zeker niet bang om fouten te maken, want die maakt iedereen. Word je wel eens afgewezen, sta daar dan niet te lang bij stil. Het zal wel zijn redenen hebben en heel vaak hebben die weinig of niks met jou te maken.

angst
Toon je interesse voor wat de ander zegt of doet, laat zien dat iets je boeit. Hoe meer interesse je voor iemand toont, hoe gemakkelijker je met hem/haar aan de praat geraakt. Dit werkt ook bij groepen mensen. Hang je er maar wat bij, ga dan dichter staan en open je oren. Concentreer je op de conversatie.

Toon je interesse door te knikken, mee te lachen of een kleine opmerking te maken. Meestal is dit al voldoende om in het gesprek opgenomen te worden en toegang te krijgen tot de mensen van de groep. Interesseert enkel een bepaald iemand van de groep je, dan is dit ook de kans om er nu een praatje mee te maken.

Vlotter worden op sociaal vlak is niet zo moeilijk maar het vraagt oefening. Zorg gewoon dat je je angst opzij zet, dat is de eerste stap. Er kan je niks gebeuren. Oefen en geniet van elke kleine stap in de goeie richting!


Publicatie gesponsord door
-----------------------------------------------------------------------------------
Uw commentaar:
Minimaal 3 lijnen aub
Uw naam
Uw gemeente
Uw mailadres
Uw mailadres wordt niet gepubliceerd.
Commentaar van inactieve mailadressen wordt verwijderd.
Om geautomatiseerde invulling te voorkomen:
De voornaam van de voorzitter van een Vlaamse partij,
die ook burgemeester van Antwerpen werd
Schrijf hier in op onze
NIEUWSBRIEF
Google+
    Reactie van alleenstaanden

Tesamen vzw is een
niet-commerciele datingsiteTesamen